Toto

Orang Cina Tanah Besar kebanyakannya menjauhi Macau untuk 1 Mei hols: MS

Pengguna Tanah Besar China hanya mempunyai selera “rendah” untuk cuba melancong ke Macau semasa cuti cuti Hari Pekerja akan datang berpusat pada 1 Mei. Mereka nampaknya menangguhkan rancangan perjalanan mereka dan Angka keluaran SDY mendorong mereka ke dalam 12 bulan akan datang atau lebih baru, menyimpulkan tinjauan dijalankan oleh unit penyelidikan kumpulan perbankan Morgan Stanley.

Sekatan perjalanan telah dilaksanakan di Macau, tanah besar China dan seluruh dunia di tengah-tengah wabak novel coronavirus dan jangkitan berkaitan Covid-19, yang telah berkembang ke skala pandemik. Wilayah jiran Macau, Guangdong, biasanya merupakan sumber utama pelancong untuk bandar itu, pada masa ini menegaskan walaupun penduduknya sendiri mesti menjalani Agen Sbobet kuarantin 14 hari jika mereka pulang dari Macau, dan pada masa ini tidak ada kejelasan tentang bila sama ada langkah itu atau pelbagai lagi. sekatan akan berakhir.

Data daripada Polis Keselamatan Awam Macau, badan yang bertanggungjawab memantau lalu lintas sempadan, menunjukkan bahawa pada beberapa hari minggu lepas kurang daripada 300 pelawat memasuki bandar itu.

AlphaWise telah menjalankan tinjauan pengguna mingguan sejak 11 Mac di kalangan pengguna China di seluruh 19 wilayah tanah besar. Mereka bertujuan untuk mengukur kadar pemulihan ekonomi negara daripada wabak coronavirus Toto SGP novel. Kumpulan sampel tinjauan – mereka yang berumur 18 hingga 49 tahun yang tinggal di mana-mana bandar peringkat 1 hingga 4 di China – diterangkan oleh AlphaWise sebagai mewakili “bandar”, “lebih mewah” dan “pengguna Internet aktif” berbanding keseluruhan penduduk negara itu. .

Di antara 2,038 responden yang ditinjau minggu lalu, hanya 7 peratus merancang untuk cuba melakukan perjalanan bulan depan ke Macau semasa tempoh cuti Hari Pekerja, menurut tinjauan AlphaWise terbaru yang diterbitkan pada hari Isnin. Majlis Negara China telah menetapkan 1 Mei, hari Jumaat, hingga 5 Mei, hari Selasa, sebagai tempoh cuti Hari Pekerja tahun ini.

Secara agregat 44 peratus daripada responden kaji selidik AlphaWise menyatakan mereka tidak bercadang untuk cuba melancong ke Macau. Sebanyak 23 peratus lagi berhasrat untuk pergi ke Macau dalam tempoh 12 bulan akan datang atau lebih. Kurang daripada 20 peratus daripada responden Demo Slot Zeus menyatakan sebarang hasrat untuk pergi ke Macau dalam tempoh enam bulan akan datang.